U kunt ons helpen

De stichting Zeehondenopvang Eemsdelta is een non-profit organisatie en bestaat uitsluitend dankzij donaties en giften van bezoekers en sponsoren. Vanuit het rijk ontvangen we geen subsidies.

De zeehonden die door Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta worden opgevangen krijgen een intensieve verzorging. Ze hebben voeding en medicatie nodig, maar ook een bad om in te zwemmen en soms een warmtelamp om hun temperatuur te reguleren. De verzorging van een zeehond kost veel geld; alleen dankzij donaties en giften kan de stichting deze zorg adequaat uitvoeren.

Word vrijwilliger!

Het werk dat wij voor de zeehonden kunnen doen, is geheel afhankelijk van onze vrijwilligers.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden, en zelf de handen uit de mouwen te steken, Geef dan een seintje via info@zeehondenopvang-eemsdelta.nl.

Oude handdoeken

Bij het ophalen van zeehonden en tijdens hun verzorging in onze zeehondenopvang, gebruiken wij handdoeken bij de vleet.

Heeft u handdoeken die u niet meer gebruikt – het hoeven helemaal geen nieuwe handdoeken te zijn – geef dan een seintje via info@zeehondenopvang-eemsdelta.nl

Onderhoudsprodukten en -benodigdheden

Bij de verzorging van de zeehonden in onze opvang en bij het onderhoud gebruiken wij heel wat onderhoudsproducten en benodigdheden.

U wilt voor ons van die producten kopen? Geef dan een seintje via info@zeehondenopvang-eemsdelta.nl

Een gift

Elke bedrag, hoe groot of hoe klein, is steeds welkom. Al onze inkomsten gaan integraal naar de zorg van de zeehonden.

Wilt u ons helpen, een gift storten kan op ons rekeningnummer NL02 RABO 0301 2012 18

Wellicht interessant om te weten is dat wij een ANBI status hebben. Dat is aantrekkelijk voor donateurs (bedrijven en particulieren) omdat giften aan een ANBI belastingvoordeel kunnen opleveren. Meer informatie over ANBI vindt u op de website van de belastingdienst.

Adopteer een zeehond

Wanneer u een zeehond adopteert, betaalt u voor de verzorging van één zeehond. Als adoptant mag u uw “eigen” zeehond een naam geven. De zeehond blijft wel in de opvang in Termunterzijl en wordt door de verzorgers verzorgd. Uiteraard bent u als adoptant altijd welkom om te komen kijken naar uw zeehond.

Ook krijgt u een adoptiecertificaat en een foto van de zeehond en mag u uw eigen zeehond t.z.t. weer vrijlaten. Het vrijlaten vindt plaats als de zeehond weer voldoende gewicht heeft, gezond is, zelf eet en vrij is van medicatie. Het moment van vrijlaten wordt altijd bepaald in overleg met de dierenartsen en de verzorgers.

Wilt u een zeehond adopteren? Geef dan een seintje via info@zeehondenopvang-eemsdelta.nl

Word sponsor

Dankzij onze sponsoren konden wij aan onze nieuwe zeehondenopvang bouwen.  U wenst sponsor te worden, geef dan een seintje via info@zeehondenopvang-eemsdelta.nl.